Den blbec | Smutek | Jak se z toho dostat | Pár tipů pro zvednutí nálady

    Jsou dny, kdy by asi bylo lepší ani nevstávat z postele. Vstanete, šlápnete do rozlitého kafe, chleba s nutelou spadne namazanou stranou na zem a venku příšerně zmoknete (upřímně, při psaní tohoto odstavce se mi vybavilo ranní vstávání do školy).
Nedaří se ve škole, nedaří se v práci =  nedaří se vůbec nic. Jsme na ostatní protivní a naštvaní sami na sebe,  jak jsme protivní. Nebo je nám prostě smutno. Jsme sami, nikdo na nás nemá čas a tak jsme z toho mrzutí. A jak z toho ven?

Vypněte sociální sítě
Vypněte telefon, počítač, odpojte se od světa a udělejte si chvilku sami pro sebe.

Uvařte si čaj, kafe nebo horkou čokoládu
Udělejte si do velkého hrnku to, co máte nejraději a dejte si k tomu třeba zmrzlinu, koláč nebo dort. Zasloužíte si to. A na kalorie nehleďte.



Dejte průchod emocím
Pokud se vám chce nadávat, nadávejte. pokud plakat, plačte. Hlavně v sobě nic neduste. Ty emoce a to, co vás trápí a sžírá, musí ven.

Vana plná pěny
Snad nejlepší relaxace, co znám. Plná vana horké vody a pěny, čokoládové sušenky a oblíbené písničky. Zavřete se v koupelně a buďte tam třeba hodinu. A ten smutek ze sebe prostě smyjte.

Tip: Pokud nevíte, kde sehnat dobrou pěnu do koupele, doporučuji Avon. Dělá nejlepší pěnu, co jsem zatím kdy zkoušela a nabízí spoustu vůní- za sebe nejvíc doporučuji jahodu se šlehačkou nebo pomeranč s čokoládou.



Běžte se projít
Pokud vás sžírá samota, hlavně neseďte doma. Běžte se projít, do města, dejte si zmrzlinu, sedněte si v kavárně s knížkou, nebo vyražte do přírody a užívejte si její krásu.
Pokud máte se samotou problém častěji, najděte si nějakou pravidelnou činnost, která vás bude naplňovat a ke které nepotřebujete někoho druhého, třeba běh. Doporučuji ráno kolem sedmé, osmé hodiny a do přírody. Je to krásný relax a třeba právě tam najdete nějakého parťáka.

Ukliďte si doma
Říká se nepořádek doma, nepořádek v duši. Možná ne u každého to platí, nicméně když jste naštvaní nebo mrzutí, určitě pomůže odreagování v podobě nějaké činnosti- například právě úklid. Uděláte si hezčí domov, najdete věci o kterých jste si mysleli, že už je dávno nemáte, urovnáte si byt i myšlenky v hlavě a hned vám bude líp.

Pusťte si oblíbený film
Udělejte si popcorn a smějte se, užívejte si děj.


Já už se s vámi dnes rozloučím. Napište, jak vy bojujete proti smutku, stresu nebo dni blbec. Mějte se krásně a usmívejte se na svět!

Komentáře

  1. Hezké tipy :)
    Mně nejvíce pomáhají kamarádi. Sejdeme se spolu a to se pak ze špatného dne vykouzlí skvělý den :D
    A pak mám taky hodně ráda filmy a seriály a horkou vanu :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda,když zanecháte komentář ♥

Oblíbené příspěvky